FiberFlevo gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Noordoostpolder

Het bedrijf FiberFlevo heeft bekendgemaakt glasvezel aan te gaan leggen in het buitengebied van Noordoostpolder. Het deelname percentage van 60% van de huishoudens werd net niet gehaald, maar het bedrijf gaat nu toch eind van de zomer starten met de aanleg van glasvezel.

Buitengebied Noordoostpolder wordt voorzien van glasvezel
Buitengebied Noordoostpolder wordt voorzien van glasvezel

Het buitengebied van Noordoostpolder krijgt toch glasvezel. Het bedrijf FiberFlevo kondigt aan het risico te durven nemen, nadat het deelname percentage van de huishoudens bleef hangen op 54%. Terwijl 60% nodig was om te kunnen starten met de aanleg van glasvezel. Dankzij een borgstelling van de provincie Flevoland kan het bedrijf nu toch eind deze zomer starten met het glasvezelnetwerk. Dat betekent dat er een einde komt aan de witte vlek in de Noordoostpolder. Economisch gezien zou snel internet namelijk erg belangrijk zijn voor de toekomst van dit gebied. Emmeloord en de Noordoostpolder staan namelijk wereldwijd bekend om het telen van aardappels en uien. Een goede infrastructuur met glasvezel is dan ook van groot belang voor de regio.

FiberFlevo verwacht dat na de aanleg van het glasvezelnetwerk alsnog de 60% deelname gehaald zal worden. Eind deze zomer zal het bedrijf starten met de graafwerkzaamheden. In welke gebied als eerst zal worden gestart, is op dit moment nog niet bekend. De eerste bewoners zouden naar verwachting eind 2016 gebruik moeten kunnen maken van een glasvezelaansluiting. Eind 2017 zouden alle huishoudens in het buitengebied van de Noordoostpolder aangesloten moeten zijn op snel internet via glasvezel. Het bedrijf liet weten nog geen beslissing te hebben genomen over een glasvezelaansluiting op industrieterreinen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 juni 2016.