Europeanen steeds meer behoefte aan snel internet

De internetsnelheid is volgens een onderzoek van de Europese Commissie steeds belangrijker naast alleen de prijs. Europeanen hebben blijkbaar steeds meer behoefte aan een hogere internetsnelheid.

Internetsnelheid naast prijs belangrijkst voor Europeanen
Internetsnelheid naast prijs belangrijkst voor Europeanen

Niet alleen de hoogte van de internetsnelheid van de vaste internetverbinding is voor Europeanen belangrijk, ook moet mobiel internet vaak hogere snelheden hebben voor apps en andere diensten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie. Voor 45 procent van de ondervraagden is de hoogte van de internetsnelheid zo bepalend dat men overweegt over te stappen of het abonnement wil verhogen. Steeds vaker stappen consumenten over van internet provider als de vaste verbinding sneller is bij de andere partij.

Daarmee wordt de snelheid van het internet voor Europeanen steeds belangrijker. Daarnaast speelt voor velen ook de prijs een belangrijke rol. Ongeveer 40 procent van de ondervraagden gaf bij mobiel internet aan wel eens last te hebben van problemen met de snelheid. Applicaties en internetdiensten zouden door een gebrek aan snelheid onvoldoende functioneren. Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) sprak haar onvrede uit over het gebrek aan één telecommarkt. Kroes pleit daarom voor één Europese telecommarkt waarbij tarieven voor internet en telefonie overal gelijk zijn.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 juli 2013.