Eurofiber neemt Unet over

Glasvezelaanbieder Eurofiber neemt Unet en zijn dochterondernemingen over. Door de overname komt er voor Eurofiber ruim duizend kilometer aan zakelijk glasvezel bij. Daarnaast zal het glasvezelnetwerk in de provincie Flevoland worden vergroot en verbetert.

Eurofiber neemt voor onbekend bedrag Unet over
Eurofiber neemt voor onbekend bedrag Unet over

Eurofiber zet zijn groeistrategie voort door de overname van concurrent Unet. Het bedrijf wil jaarlijks groeien met duizend kilometer aan glasvezelverbindingen. Door de overname koopt Eurofiber duizend kilometer aan zakelijk glasvezel, daarmee komt het eigen netwerk op ruim zestienduizend kilometer. Het glasvezelnetwerk in de provincie Flevoland zal daarnaast worden vergroot en verbetert. Unet en Eurofiber zullen nog wel zelfstandig blijven opereren, beide directeuren blijven dan ook aan.

De glasvezelleverancier heeft op dit moment in glasvezel een marktaandeel van 20 tot 25 procent en wil dit aandeel komende jaren uitbreiden naar 30 procent. KPN wordt als grootste concurrent gezien, maar de CEO van Eurofiber, Alex Goldblum, weet hoe hij deze slag kan winnen. “Wij hangen het model van een open netwerk aan, waarin er keuzevrijheid is in de afname van diensten. Wij willen niet met onze eigen afnemers gaan concurreren en dus leveren wij geen diensten via onze eigen glasvezelverbindingen.”

“Allebei onze klanten gaan profiteren van deze overname. Onze klanten, vooral in Flevoland, gaan profiteren van een fijnmaziger glasvezelnetwerk en wij kunnen hun dsl-klanten over laten gaan op glasvezel. Naast de duizend kilometer aan glasvezelnetwerk nemen we ook ongeveer duizend glasvezellocaties over. Daarnaast voegen we hun ongeveer tweeduizend klanten toe aan ons eigen klantenbestand”, aldus Goldblum.

Ook Unet maakt gebruikt van een open model en past daarom goed bij Eurofiber. Eerder dit jaar deed Unet ook al een overname en kocht 3400 kilometer aan buizennetwerk, aangelegd door Volker-Wessels Telecom. Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nieuwegein, Rotterdam, Tilburg en Utrecht werden als acht grote steden toegevoegd aan het netwerk. Voorlopig zal Eurofiber het buizennetwerk nog niet gebruiken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 mei 2013.