Eerste Hoofddorpers op glasvezel

De inwoners van de wijk Floriande, in de gemeente Hoofddorp, kunnen als eerste gebruik maken van het glasvezelnetwerk. In december dit jaar gaan de werkzaamheden aan het netwerk beginnen.

Eerste Hoofddorpers op glasvezel
Eerste Hoofddorpers op glasvezel

In een brief van de gemeente staat dat Glashart, uitvoerder van glasvezelbedrijf Reggefiber alle 30.000 huishoudens in de gemeente gaat aansluiten op het glasvezelnetwerk.  De kosten van de aanleg van het nieuwe netwerk zijn geraamd op twee ton.

De aansluiting op het netwerk kost de inwoners niets. Ook zijn de inwoners niet verplicht op gebruik te maken van glasvezel. Glasvezel biedt het snelst mogelijke internet met een bijna onbegrensde capaciteit. De snelheid van een ADSL-verbinding wordt bepaald door de afstand tussen de woning van de klant en de centrale van de ADSL-aanbieder.Een ander verschil met ADSL is dat de snelheid van uploaden net zo snel is als het downloaden. Verzenden en ontvangen van informatie gaat bij glasvezel met de snelheid van het licht.

In Nederland heeft Glashart ruwweg 500.000 aansluitingen gerealiseerd in ongeveer 30 plaatsen. Hoofddorp zal de eerste plaats in Noord-Holland zijn die volledig op glasvezelnetwerk is aangesloten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 oktober 2010.