Aantal digitale tv-aansluitingen stijgt

Uit een rapport uitgegeven door Dutch Television Subscribers is gebleken dat het aantal digitale tv-aansluitingen in het derde kwartaal van 2011 gestegen is tot 75%.

Driekwart van de Nederlanders kijkt digitaal televisie
Driekwart van de Nederlanders kijkt digitaal televisie

Ruim driekwart van de Nederlanders kijkt tegenwoordig televisie via het digitaal kanaal. Dit blijkt uit een onderzoek van Dutch Television Subscribers naar digitale televisie. Het aantal digitale tv-aansluitingen steeg in het derde kwartaal met 4,2% tot 5,97 miljoen. De kans is groot dat dit aantal aan het eind van het jaar de 6 miljoen passeert. Onderzoeksbureau Telecompaper verwacht dit jaar namelijk een groei van 13% waardoor het aantal digitale televisie aansluiting aan het eind van het jaar op 6,1 miljoen uitkomt.

De grootste aanbieder in Nederland van digitale televisie is nog altijd Ziggo. De provider zag in het afgelopen kwartaal het marktaandeel stijgen en blijft hiermee UPC, KPN en CanalDigitaal voor. CanalDigitaal en Digitenne volgen Ziggo op de voet, maar beiden zagen afgelopen kwartaal het eigen marktaandeel afnemen. Daarnaast is er ook een winst voor IPTV en glasvezel, dit aantal was echter nog niet hoog genoeg om te eindigen in de top 3. Interactieve TV wordt voornamelijk nog gekeken via het oude koperdraad (DSL) in plaats van het moderne glasvezel.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 november 2011.