Delta wil Zeeuwse gebieden voorzien van WiFi-netwerk

Energiebedrijf Delta wil de grotere Zeeuwse steden en een aantal drukke plaatsen voorzien van draadloos internet. In november zal worden gestart met een proef, als de proef slaagt word het netwerk in het voorjaar van 2012 uitgebreid.

Belammypark in Vlissingen vanaf november pilot voor provinciebreed WiFi-netwerk
Belammypark in Vlissingen vanaf november pilot voor provinciebreed WiFi-netwerk

Het Belammypark in Vlissingen is vanaf november voorzien van gratis WiFi-toegang. Delta zal een proef in het park met gratis draadloos internet drie maanden aanhouden. Als de proef slaagt, zal het WiFi-netwerk in het voorjaar van 2012 worden uitgebreid. Het dochterbedrijf van Delta, Zeelandnet, gaat de gratis WiFi-toegang beperken voor alleen abonnees met een uitgebreid internetabonnement. Mensen die geen klanten zijn van Zeelandnet of een alleen een basispakket hebben, betalen volgens Delta ‘een vriendelijk tarief’. De hoogte van dit tarief is echter nog niet bekend.

De provincie is eveneens voorstander van het WiFi-netwerk in Zeeland. De gemeente Veere kent sinds dit voorjaar al een gratis draadloos netwerk. Mocht de proef een succes zijn en definitief worden uitgerold, dan zou Zeeland de eerste provincie zijn met een provinciebreed WiFi-netwerk.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 oktober 2011.