Internetprovider Delta verhoogt prijzen breedband abonnementen

Delta gaat de prijzen van haar breedbandpakketten per 1 mei van dit jaar te verhogen. Dit heeft de Zeeuwse internetaanbieder aangekondigd op hun website.

Zeelandnet voert prijsverhoging voor alle breedbandpakketten door
Zeelandnet voert prijsverhoging voor alle breedbandpakketten door

Het alles-in-1 Premium pakket van Delta (Zeelandnet) ondergaat de grootste prijsverhoging. Deze wordt per maand 4 euro duurder. Het goedkoopste internetabonnement gaat 2 euro per maand meer kosten. Niet alleen de prijzen voor de abonnementen zullen per begin mei stijgen, ook het tarief voor bellen per minuut gaat omhoog. Wél blijft onderling bellen voor klanten van Delta kosteloos.

Sinds december is Delta in handen van een Zweeds investeringsfonds. Dergelijke fondsen staan er om bekend een hoog rendement uit de bedrijven te willen behalen. Tegenover de PZC ontkent Delta dat dit de reden is van de tariefswijziging. "Delta heeft twee jaar lang de tarieven voor multimedia niet verhoogd. Dat is nu wel nodig. Klanten vragen om sneller en stabiel internet", zegt Tim Brouwer, woordvoerder van Delta. "We zien bijvoorbeeld dat steeds meer mensen naar Netflix kijken. Als provider moet je dat faciliteren. We moeten daarom blijven investeren in snel internet, onder meer in onze digitale snelweg van Amsterdam naar Zeeland. Ook gaan we wijkcentrales op een hoger niveau brengen.'' Bestaande klanten betalen tot 1 mei nog het oude tarief voor hun abonnement.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 maart 2017.