DELTA gaat testen met homespots

DELTA, het moederbedrijf van ZeelandNet, start eind juli een proef met homespots. Klanten krijgen straks wellicht de mogelijkheid hun internetverbinding te delen met andere klanten. In Vlissingen zal een pilot van enkele weken met de homespots plaatsvinden.

Eind juli start DELTA proef met homespots in Vlissingen
Eind juli start DELTA proef met homespots in Vlissingen

Klanten van ZeelandNet kunnen wellicht later dit jaar gebruik maken van een nieuwe homespot functionaliteit. Het principe is eigenlijk vergelijkbaar met wat UPC en Ziggo aanbieden. Klanten kunnen onderling hun draadloze internetverbinding delen. DELTA, het moederbedrijf van ZeelandNet, zal eind juli in Vlissingen starten met een proef. Een woordvoerder van het Zeeuwse bedrijf liet in een toelichting aan Telecompaper weten dat de voorbereidingen voor de proef zich in vergevorderd stadium bevinden.

In verschillende Zeeuwse badplaatsen is het al mogelijk gebruik te maken van WiFi-netwerken van DELTA. Onder de noemer ‘WiFi Zeeland’ kan in meer dan 115 locaties in Zeeland gebruik worden gemaakt van gratis mobiel internet. Het is echter de vraag wanneer klanten van ZeelandNet gebruik kunnen maken van de homespots. Kabelaars UPC en Ziggo bieden deze homespot functionaliteit al langere tijd. Ook over de rol van ZeelandNet, bij een mogelijke commerciële uitrol van de homespots, werd nog geen duidelijkheid gegeven.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 juni 2014.