Datalimieten internet in België sneuvelen

De datalimieten voor ADSL in België sneuvelen stuk voor stuk, eerder deze maand kondigde Belgacom al een abonnement aan zonder datalimieten nu komt ook EDPnet met twee nieuwe abonnementen zonder datalimiet.

Datalimieten in België steeds vaker afgeschaft.
Datalimieten in België steeds vaker afgeschaft.

Al jaren is internetten in België gelimiteerd in de vorm van een datalimiet, een abonnee mag dan een maximum hoeveelheid aan data verbruiken. Deze datalimieten zijn in Nederland al tijden zo goed als afgeschaft voor ADSL en kabelinternet, maar in België nog gemeengoed.

Met de aankondiging van Belgacom om de datalimieten voor bepaalde abonnementen af te schaffen konden concurrenten niet achterblijven. Vandaag maakt EDPnet dan ook bekend om twee internetabonnementen te gaan aanbieden voor nog geen 30 euro per maand met limiet welke voor 5 euroe xtra per maand afgekocht kan worden. Een abonnee kan dus echt onbeperkt internetten voor minder dan 35 euro per maand.

Het nieuwe abonnement van EDPnet is goedkoper dan Belgacom, hier was het goedkoopste abonnement meer dan 55 euro per maand. Ook de snelheden van de abonnementen bij EDPnet krijgen een verhoging.

Het is de verwachting dat alle internetproviders in België op korte termijn de datalimieten afschaffen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 februari 2010.