Buitengebied Achterhoek wacht op duidelijkheid over glasvezel

Er is nog geen duidelijkheid over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek. De Achterhoekse gemeenteraden krijgen hierover volgend jaar februari meer duidelijkheid over.

Medio februari 2012 meer duidelijkheid over aanleg van glasvezel in de Achterhoek
Medio februari 2012 meer duidelijkheid over aanleg van glasvezel in de Achterhoek

Medio februari 2012 volgt er voor de Achterhoek meer duidelijkheid over de aanleg van glasvezel in de buitengebieden. Gemeenteraden krijgen dan te horen welk scenario er mogelijk is omtrent de aanleg van deze supersnelle internetverbinding. "We proberen om met één voorstel te komen om te starten met de pilot", aldus wethouder Dorien Mulderije van de gemeente Bronckhorst.

Eerder liet de VVD-wethouder met plattelandsontwikkeling in de portefeuille al weten dat het niet lukt om een scenario klaar te hebben voor het eind van dit jaar. De pilot zal bestaan uit de aanleg van glasvezel naar alle bebouwing in de buitengebieden van de gemeenten Bronckhorst en Berkelland. De totale kosten van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek worden geschat op 80 tot 100 miljoen euro.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek is wel opmerkelijk omdat normaal gesproken pas glasvezel wordt aangelegd na het bereiken van een bepaald aantal aanvragen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 22 december 2011.