Blackberry verslaat Apple op mobiel internet

In November is het marktaandeel van Blackberry voor het eerst hoger dan het aandeel van Apple als het gaat om mobiel internet in de VS. Dit blijkt uit onderzoek van StatCounter.

Blackberry verslaat Apple op mobiel internet
Blackberry verslaat Apple op mobiel internet

Het marktaandeel van Blackberry steeg in november tot 34%, terwijl het marktaandeel van Apple daalde van 51% nar 33%. De grote winnaar echter is Google's Android, die zijn marktaandeel zag verdriedubbelen naar 24%.

"Deze cijfers suggereren dat niet alleen applicaties ontwikkeld moeten worden voor de iPhone, maar dat Blackberry en Android steeds meer aan populariteit winnen." Aldus de CEO van Statcounter. Hij voegde daar aan toe dat als deze trend zich voortzet, Blackberry en Android volgend jaar twee keer zoveel marktaandeel zullen hebben als Apple.

Over de lancering van Microsoft's Windows Phone 7 zei hij dat ze in de verzamelde data nog niet echt opvallen, maar dat het zeker interessant is om de ontwikkelingen te volgen. "Er is al een heftige strijd aan de gang op de markt voor zowel zakelijk als privé mobiel internet, Microsoft zal hier een flinke uitdaging aan hebben."

Wereldwijd is het marktaandeel iets anders verdeeld. Symbian OS leidt met 32%, gevold door IOS(22%), Blackberry OS(19%) en Android (12%).

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 08 december 2010.