Belgacom riskeert flinke boete

Een boete van maximimaal 660 miljoen euro dreigt voor telecomprovider Belgacom. Het zou gaan om grote bedragen die Belgacom zou terugvloeien naar belangrijke klanten.

Belgacom hangt boete boven het hoofd
Belgacom hangt boete boven het hoofd

Mededingadvocaat Lebrun stelt tegenover nieuwsagentschap Belga dat Belgacom schuldig is aan het vermeende terugbetalen van geld aan belangrijke klanten. De telecomprovider zou sinds 2000 met het terug laten vloeien van geld grote klanten bevoordeeld hebben. "Eerst en vooral is er het feit van recidive, aangezien het bedrijf eerder al veroordeeld werd door de Raad voor de Mededinging. Als Belgacom in 2000 zou begonnen zijn met betalen, het jaar van de liberalisering van de telefoniemarkt in Belgiƫ, zal de Raad daar rekening mee houden, aangezien de boetes in functie zijn van de impact van de illegale praktijken op de markten", verklaard de advocaat aan Belga.

De boete kan tot maximaal tien procent van de jaaromzet oplopen, volgens Lebrun komt dat neer op circa 660 miljoen euro. Dit bedrag zal mede hoger uit kunnen vallen omdat het bedrijf al eerder voor een vergelijkbaar vergrijp veroordeeld is.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 augustus 2011.