Belgacom klanten niet goed beveiligd

Afgelopen jaarwisseling hebben hackers van ruim 2.000 klanten van Belgacom de persoonsgegevens op Internet gezet. Dit deze ze naar eigen zeggen uit protest tegen de in hun ogen lage downloadlimieten die Belgacom hanteert..

Een eigen interne onderzoeksdienst van Belgacom ontdekte zelf dat de persoonsgegevens van eigen klanten vrij op het internet stond. In gezamenlijk overleg met de hackers zijn de persoongegevens van het internet verwijderd.

Belgacom woordvoerder Jan Margot geeft aan dat het "slechts" om 2.000 klanten gaat. Hij benadrukt dat het bedrijf in totaal 1 miljoen ADSL-klanten heeft. Voorts stelt hij dat de gegevens niet zijn misbruikt. Uiteraard heeft Belgacom wel maatregelen getroffen om dergelijke situaties in de toekomst uit te sluiten, zo hebben ze een brief gestuurd naar klanten waarin word aangegeven welke maatregelen genomen kunnen worden om bijvoorbeeld hun draadloos netwerk beter te beveiligen.

Belgacom ziet af van het nemen van gerechtelijke stappen tegen de hackers. Na constatering van de feiten door Belgacom hebben ze gelijk alles van het internet gehaald en ruiterlijk toegegeven dat ze fout waren, Belgacom kan daar mee leven.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 juni 2008.