AT&T gaat fanatieke internetters bestraffen

AT&T, één van de grootste spelers in de ADSL en (mobiele) telefonie markt in Amerika, gaat abonnees extra kosten in rekeningen brengen welke meer dan 150GB of 250 GB per maand verbruiken.

Meer downloaden? Meer betalen!
Meer downloaden? Meer betalen!

In het land wat altijd voorop lijkt te lopen, gaat AT&T een stap terug in de tijd om datalimieten opnieuw in te voeren. Als grootste reden voert de provider aan dat het netwerk onder druk staat en 2 procent van alle abonnees 20 procent van AT&T's capaciteit gebruiken. Deze fanatieke internetters zouden er voor kunnen zorgen dat andere abonnees trager internet krijgen.

AT&T gaat vanaf mei ADSL abonnees welke meer dan 150GB per maand verbruiken een rekening sturen van 10 dollars per 50GB. Voor abonnees welke een snellere internetverbinding afnemen zal pas een extra rekening worden verstuurd vanaf 250GB.

Jaren geleden werden (tot opluchting van velen) in Nederland de datalimieten al afgeschaft, waarbij de providers van kabelinternet als ZeelandNet, UPC en Ziggo één van de laatste partijen waren. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat we in Nederland weer met datalimieten te maken krijgen, valt niets uit te sluiten nu aanbieders van mobiel internet ook terug zijn gekomen op hun "all you can use" mobiele internet abonnementen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 19 maart 2011.