Angie Fiber innovatief op gebied van glasvezel

Het bedrijf Angie Fiber Communications heeft innovatie plannen om de uitrol van glasvezel te versnellen. In Rotterdam zal men een aantal huishoudens gratis voorzien van een glasvezelaansluiting. Als men na de proef geen interesse heeft in een abonnement wordt de aansluiting op non-actief gezet. Ook voor de zakelijke markt wil Angie nu starten in de Randstad.

Gratis glasvezel proberen via Angie Fiber in Randstad
Gratis glasvezel proberen via Angie Fiber in Randstad

Gratis glasvezel uitproberen
Zowel voor particulieren als de zakelijke markt heeft het bedrijf Angie Fiber innovatieve plannen. De werkwijze is daarbij anders dan nu bij Reggefiber het geval is. Verschil zit in het feit dat Reggefiber pas start met de aanleg van glasvezel wanneer 30 procent van de plaatselijke bevolking een abonnement afsluit. Bij Angie Fiber wordt de glasvezelaansluiting gratis gelegd. Vervolgens kan men zelf bepalen of men een abonnement wil, anders wordt de aansluiting op non-actief gesteld.

Pilot project Kop van Zuid
Eerder liet Angie al weten de hele Kop van Zuid in Rotterdam te willen voorzien van glasvezel. Woningen en winkels in dit gebied krijgen dan een gratis glasvezelaansluiting van 1Gbps. Wanneer iemand vervolgens interesse heeft kan men een glasvezel abonnement afsluiten. Voor particulieren kost een aansluiting 49 euro per maand, voor zakelijk gebruik 99 euro per maand. Voordeel van Angie Fiber is dat het bedrijf niet werkt met vraagbundeling en in principe ieder huishouden aansluit op het glasvezelnetwerk. Men kan glasvezel internet dan eerst gratis uitproberen.

Zakelijk glasvezelnetwerk in Randstad
In de Randstad wil Angie Fiber glasvezel uitrollen naar verschillende zakelijke gebouwen. Tussen februari 2014 en december 2014 wil men 300 gebouwen in Rotterdam en Amsterdam voorzien van glasvezel. Eind 2017 hoopt men al 5.000 gebouwen te hebben ‘verglaasd’. Dit project dat door een Nederlands team wordt geleid, benodigd 2,5 miljoen euro aan vreemd vermogen. Het restantbedrag van 2,5 miljoen euro wil men via crowdfunding ophalen. Particulieren kunnen al een aandeel kopen vanaf 555 euro. Vanaf 2014 zal Angie definitief starten met de uitrol van het glasvezelnetwerk in bepaalde gebieden in Rotterdam en Amsterdam.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 december 2013.