Akkoord T-Mobile voor overname Thuis van Vodafone

T-Mobile heeft een akkoord gekregen voor de overname van Vodafone Thuis. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is van mening dat door de overname de concurrentie op de markt toe zal nemen.

T-Mobile heeft akkoord van ACM om Thuis van Vodafone over te nemen.
T-Mobile heeft akkoord van ACM om Thuis van Vodafone over te nemen.

Thuis is de divisie van Vodafone voor vast internet, vaste telefonie en televisie. Het afsplitsen van Thuis was één van de voorwaarden van de Europese Commissie om de fusie tussen Vodafone en Ziggo doorgang te laten vinden. Kort daarop zette de telecomprovider deze tak in de etalage. Vorige maand werd bekend dat Vodafone en T-Mobile een overeenkomst over Thuis hadden bereikt. ACM verwacht dat T-Mobile met de overname van Thuis een belangrijke concurrent kan worden voor KPN en het fusiebedrijf Ziggo-Vodafone.

“We verwachten dat T-Mobile zich verder ontwikkeld tot een krachtige speler in telecomland.” Aldus ACM-bestuurder Henk Don.

Het is niet voor het eerst dat T-Mobile diensten als breedband internet, vaste telefonie en televisie toevoegt aan haar diensten. In het verleden werd dit ook al gedaan onder de naam Online, dat T-Mobile in handen had gekregen na de overname van Orange Nederland. In 2013 werd Online echter weer verkocht en richtte de provider zich weer louter op mobiele diensten. Met de overname van Thuis krijgt T-Mobile er circa 150.000 klanten bij

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 14 december 2016.