Actie voor glasvezel in buitengebied Montferland

Een internetondernemer uit Loil is hard bezig om glasvezel in het buitengebied van Montferland gerealiseerd te krijgen. Middels een speciale actiesite kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een aansluiting op het nog aan te leggen glasvezelnetwerk.

Ook op het platteland; snel internet.
Ook op het platteland; snel internet.

Internet in het buitengebied is vaak niet het snelste internet en beperkt zich tot ADSL of soms kabelinternet waarbij de snelheden vaak niet indrukwekkend hoog zijn. Glasvezel daarentegen is supersnel en maakt naast internet ook andere digitale diensten mogelijk, te denken valt aan streaming video, telefonie of beveiligingsdiensten.

Dankzij een initiatief en speciale actiesite kunnen inwoners van het buitengebied in Montferland zich aanmelden voor glasvezel. Vooral de inwoners van Loil, Didam, Azewijn, Braamt en Nieuw-Dijk zijn geïnteresseerd, zo blijkt uit de site. Er zullen echter nog flink meer aanmeldingen moeten komen, want de leverancier Reggefiber eist dat er tussen de 60 en 80% zichzelf aanmeld.

Geïnteresseerden hebben nog tot 23 juli de tijd en maken gelijk kans op een iPad als ze met een speciale promotionele actie meedoen en middels een prikker in de tuin uitdragen dat ze zich hebben aangemeld.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 juni 2011.