5 fabels over het overstappen van internetprovider

Van internetprovider wisselen kan soms flink wat besparing opleveren. Desondanks maken nog niet veel mensen de overstap van de ene naar de andere alles-in-1 aanbieder. Vaak heeft dit te maken met allerlei onwetendheden. Daarom zetten wij een aantal fabels voor u op een rij, zodat u na afloop zorgeloos kunt overstappen.

Overstappen loont, ook in uw situatie!
Overstappen loont, ook in uw situatie!

Overstappen heeft alleen zin voor ‘zware’ internetgebruikers.
Het belangrijkste is dat u over een internetpakket beschikt dat bij u past. Dus of u nou een ‘zware’ of ‘lichte’ gebruiker bent, er valt bijna altijd wat te besparen. Door te vergelijken ontdekt u wat de mogelijkheden zijn.

Overstappen kost me veel tijd en moeite
Overstappen klinkt voor veel mensen als een flinke klus, maar dat valt best wel mee. Door een speedtest te starten weet u precies wat een provider aan internetsnelheid kan bieden en daarnaast leest u bij Internet & ADSL de ervaringen van anderen waardoor u een goed beeld krijgt van een provider in uw regio. Ook kan u de helpdesk raadplegen voor al uw vragen.

Internet, tv en bellen apart afsluiten is voordeliger

Vaak bieden providers meer korting wanneer meerdere diensten tegelijkertijd worden afgesloten. Daarnaast betaalt u op deze manier ook maar eenmaal aansluitkosten. Het loont dus om te gaan voor een alles-in-1 pakket.

Glasvezel is duurder dan ADSL

De prijzen voor glasvezel en ADSL liggen tegenwoordig veel dichter bij elkaar en zijn in sommige gevallen zelfs gelijk! Dit argument om niet over te stappen kan daarom direct van tafel.

Op een voordelig alles-in-1 pakket kan niet bespaard worden
Natuurlijk kan ook hierop bespaard worden. Vaak krijgt u namelijk een leuke welkomstkorting bij een provider.

Twijfelt u om over te stappen van internetaanbieder? Bij Internet & ADSL vindt u niet alleen de mogelijkheden voor uw regio op een rij, maar leest u ook de ervaringen van anderen met bepaalde providers én start u zelf direct een speedtest voor een compleet overzicht.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 06 oktober 2017.