Wat kan ik doen als mijn draadloze internet wegvalt?

Veel apparaten zijn tegenwoordig aangesloten door middel van Wi-Fi. Niets is dan ook zo vervelend wanneer het draadloze netwerk wegvalt. Wat je kan doen in zo’n situatie leest u hier.

Het beste kunt u zodra u signaleert dat het signaal is weggevallen proberen om gewoon weer verbinding te maken. Misschien was het signaal even wat zwakker en werd dit niet opgepikt. Dit kan allerlei oorzaken hebben.

Mocht dit niet werken controleer dan of andere verbindingen ook last hebben van een wegvallend signaal en probeer, indien mogelijk, het apparaat rechtstreeks aan te sluiten op de modem om te kijken of dit wel internet geeft. Krijg je geen internetsignaal direct vanuit het modem, neem dan contact op met uw internetprovider.

Wanneer u wel internet direct uit het modem ontvangt, adviseren wij u om de router te resetten. Steeds vaker is de router ingebouwd in uw modem en heeft u dus maar een stekker. Trek deze eruit en wacht voor 10 seconden. Wacht vervolgens tot alles weer opgestart is en controleer of het apparaat nu wel verbinding maakt.

Wanneer het regelmatig voorkomt dat uw Wi-Fi signaal wegvalt, kan u het beste nagaan of dit op bepaalde tijdstippen of momenten gebeurd. Wellicht wordt het signaal verstoord en is een Wi-Fi versterker de juiste oplossing. Ook adviseren wij u om dan contact op te nemen met uw provider

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk de andere veel gestelde vragen.