Hoe vergelijk ik ADSL met kabelinternet?

ADSL vergelijken met kabelinternet of kabelinternet vergelijken met een ADSL-abonnement, wij geven u wat tips.

Als u voor de keuze staat om een internetverbinding te kiezen, dan kan het in veel gevallen handig zijn om ADSL te vergelijken met kabelinternet en vice versa.

Allereerst is het van belang dat u controleert wat er beschikbaar is op uw postcode. In het overgrote deel van Nederland is ADSL beschikbaar via bijvoorbeeld KPN. Kabelinternet wordt vaak door lokale spelers aangeboden of door partijen als UPC en Ziggo. Zodra ADSL en kabelinternet beiden beschikbaar zijn kunt u gaan vergelijken. Van belang is vooral de snelheid welke u wenst om te internetten, momenteel haalt kabelinternet aanzienlijk grotere snelheden. Daarnaast neemt u wellicht al andere diensten af van uw kabelexploitant, grote kans dat zij u een compleet aanbod kunnen doen van internet en digitale televisie. De vergelijking van ADSL en kabelinternet komt dus vooral neer op een inventarisatie van uw eigen wensen en het daarbij behorende budget.

Bekijk ook eens de ervaringen op provider en/of plaats niveau over kabelinternet en ADSL. Zo kunt u bekijken of de provider welke bij u internet kan leveren, ook aan uw eisen voldoet.

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk de andere veel gestelde vragen.