Hoe werkt overstappen met ADSL?

Overstappen met ADSL is niet lastig meer, overstappen van ADSL naar bijvoorbeeld kabelinternet vraagt wat regelwerk maar gaat vaak probleemloos.

Het overstappen van provider wordt steeds gemakkelijker gemaakt. Als u het goed plant komt u tijdens de ADSL overstap niet zonder internet te zitten, KPN biedt zelfs een tijdelijk mobiel internet abonnement aan tijdens uw verhuizing of aanvraag van nieuw abonnement.

De stappen voor het overstappen van provider:

  • Controleer uw huidige contract
  • Bestel uw nieuwe abonnement
  • Zeg uw huidige contract op

Zeer belangrijk, gebruikt u digitale telefonie met een eigen nummer? Meld dit dan alvorens u overstapt of gaat verhuizen, alleen op deze manier kan de nieuwe provider garanderen dat u het nummer kunt behouden en zo kort als mogelijk niet bereikbaar bent. Een praktische tip: schakel uw vaste nummer gedurende de verhuizing door naar uw mobiele nummer, mocht er iets misgaan bij uw oude of nieuwe provider dan blijft u bereikbaar.

Gaat u naar een nieuwe locatie verhuizen, informeer dan tijdig (minimaal 1 maand van te voren) uw huidige provider.

Dankzij nieuwe wetgeving kunt u flexibeler opzeggen en er zijn diverse providers welke de zorgen uit handen nemen en het contract voor u opzeggen. Ook zijn er providers welke inspelen op de vraag naar een flexibel kabelinternet, glasvezel of ADSL-abonnement. De abonnee heeft in sommige gevallen direct de mogelijkheid tot opzeggen van het contract per maand.

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk de andere veel gestelde vragen.