ZeelandNet verhoogt tarieven internet per 1 september

De Zeeuwse kabelaar ZeelandNet gaat per 1 september de tarieven verhogen voor internet, televisie en telefonie. De internetabonnementen worden, afhankelijk van het abonnement, verhoogt van 55 cent tot 3,25 euro meer per maand. Ook de tarieven voor televisie en telefonie worden licht verhoogd tussen de vijftig cent en 1,45 euro meer per maand.

Zeeuwse kabelaar verhoogt tarieven om netwerk te kunnen optimaliseren
Zeeuwse kabelaar verhoogt tarieven om netwerk te kunnen optimaliseren

Doordat steeds meer klanten gebruik maken van data en steeds vaker op verschillende schermen, moeten providers meegroeien en dit blijven faciliteren. Delta, het moederbedrijf van ZeelandNet, wil daarom blijven investeren in nieuwe hardware. Door toenemend internetverkeer en groei van data moet hardware namelijk sneller worden. Afhankelijk van het abonnement verhoogt de Zeeuwse kabelaar daarom de tarieven van internet, variërend van 55 cent tot 3,25 euro per maand. Vanaf 1 september gaan klanten bij ZeelandNet dus meer betalen voor internet, maar ook prijzen voor telefonie en televisie verhogen licht.

In navolging van KPN en Ziggo worden dus ook bij ZeelandNet de tarieven verhoogd. Volgens de kabelaar wordt er veel meer gebruik gemaakt van internet, wat aanpassingen aan hardware en het netwerk vergen. Tim Brouwer van Delta legt uit: “Neem bijvoorbeeld Netflix, als dat steeds meer en op verschillende schermen bekeken wordt, moeten wij meegroeien en dat blijven faciliteren.” Naast de tarieven van internet worden ook de tarieven voor televisie en telefonie licht verhoogd, afhankelijk van het abonnement tussen de 50 cent en 1,45 euro meer per maand.

De kabel- en internettak van Delta staat in de verkoop na het mislukte reddingsplan voor het energiebedrijf Delta. Hierdoor moeten verschillende onderdelen worden verkocht. Kabelaar Ziggo wordt genoemd als mogelijke opvolger van ZeelandNet om radio, televisie- en internetdiensten van de Zeeuwse kabelaar over te nemen. Op dit moment heeft Delta, met dochteronderneming ZeelandNet, als kabelaar een monopolie positie in de provincie Zeeland.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 juli 2016.