ZeelandNet gaat internetsnelheid verhogen

De Zeeuwse kabelaar ZeelandNet gaat de internetsnelheid van alle pakketten met vast breedband verhogen per 1 maart 2016. Op dit moment is de provider nog druk bezig met werkzaamheden aan het netwerk.

Klanten ZeelandNet vanaf maart 2016 sneller internet
Klanten ZeelandNet vanaf maart 2016 sneller internet

Het kabelbedrijf Delta, moederbedrijf van ZeelandNet, gaat sneller internet aanbieden vanaf 1 maart 2016. Op dit moment is de kabelaar druk bezig met werkzaamheden aan het netwerk. Deze werkzaamheden moeten uiteindelijk zorgen voor een hogere internetsnelheid. Van alle pakketten met vast breedband wordt de internetsnelheid verhoogd. Binnenkort begint Delta met het vervangen van ruim 40.000 kabelmodems. Deze modems worden vervangen door een model van Cisco die hogere snelheden haalt en een betere WiFi router heeft.

Niet alle klanten van ZeelandNet kunnen direct vanaf 1 maart van de hogere snelheden gebruikmaken. Delta verwacht de werkzaamheden aan het kabelnetwerk eind mei af te ronden. In de gebieden waar op 1 maart nog werkzaamheden zijn, kan de kabelaar de hogere internetsnelheid nog niet leveren. Daarnaast wordt ook het aantal WiFi hotspots uitgebreid en aangesloten op dat van Ziggo. Specificaties van de nieuwe pakketten worden volgens ZeelandNet rond maart 2016 bekendgemaakt.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 03 december 2015.