Verdere uitrol glasvezel in Nijmegen door Reggefiber.

Steeds meer inwoners van Nijmegen kunnen internet via glasvezel gaan gebruiken, door een flink aantal vooraanmeldingen zal Reggefiber in Nijmegen het glasvezelnetwerk verder uitrollen.

Glasvezel in Nijmegen blijvend populair.
Glasvezel in Nijmegen blijvend populair.

In de Nijmeegse wijken Groenewoud en Galgenveld hebben meer dan 1600 van de 4000 adressen zich aangemeld bij een van de serviceproviders KPN of XMS voor het glasvezelnetwerk van Reggefiber. De door Reggefiber vereiste 40% is met 53 % ruimschoots behaald, meldt dagblad De Gelderlander.

De campagne van bewonersinitiatief G-3 Glasvezel, waar Internet & ADSL al eerder over schreef, heeft een geweldig resultaat behaald. Friso Jorritsma is initiatiefnemer van het bewonersinitiatief G-3 Glasvezel. In het artikel in de Gelderland vertelt Jorritsma over de voordelen van het glasvezelnetwerk ten opzichte van het gebruikelijke kabelnetwerk waar UPC van gebruik maakt: "Zo zit de televisiekabel aan het maximum van zijn capaciteit terwijl glaskabel aan het begin daarvan zit. Glasvezel maakt ook zorg op afstand mogelijk, zoals al in Eindhoven gebeurt. De verbinding over de televisie en met een webcamera met een verpleegster is veel beter dan die via bijvoorbeeld Skype mogelijk is. Door concurrentie op het netwerk is de prijs ook aantrekkelijk”.

Reggefiber, het bedrijf dat het glasvezelnetwerk aanlegt, eist als investeerder 40% deelname. Nu het vereiste aantal deelnemers behaald is, zal begin september worden gestart met de aanleg van het netwerk in de Nijmeegse wijken Galgenveld, Groenewoud en Brakkenstein. De eerste woningen zullen eind 2011 over snel internet, radio/tv en telefonie via aanbieders KPN of XMS beschikken. Het aanleggen zal ongeveer 9 maanden duren; de verwachting is dat het glasvezelnetwerk in juni 2012 gereed is. Eerder werd al glasvezel aangelegd in de wijk Hazenkamp en in de woningen van Portaal.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 augustus 2011.