Prijsverhoging Digitenne wegens dalend aantal klanten

KPN gaat de prijs van de tv-dienst Digitenne vanaf 28 juni verhogen van 12,50 euro naar 14 euro per maand. In een bericht aan de abonnees meldt KPN dat de prijsverhoging wordt veroorzaakt door een dalend aantal Digitenne klanten.

Dalend aantal abonnees Digitenne zorgt voor prijsverhoging
Dalend aantal abonnees Digitenne zorgt voor prijsverhoging

Het aantal klanten van Digitenne daalt terwijl de kosten per gebruiker omhoog gaan. Reden voor KPN op de prijzen van de televisiedienst te verhogen. Abonnees bij Digitenne gaan vanaf 28 juni 14 euro per maand betalen. Uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper blijkt dat het aantal Digitenne abonnees vrijwel voortdurend aan het dalen is. De toekomst van Digitenne wordt hierdoor steeds onzekerder. KPN zou inmiddels een alternatief hebben voor Digitenne, genaamd KPN Play. Een IPTV-dienst die via het internet werkt en ook via internetverbindingen van andere providers.

Uit cijfers van Telecompaper blijkt dat het aantal Digitenne klanten al langere tijd verder afneemt. In 2010 waren nog 885.000 klanten aangesloten bij Digitenne, inmiddels is dat aantal teruggelopen tot 478.000 abonnees. Veel klanten zouden namelijk overstappen naar andere manieren om digitale televisie te kijken. Een groot deel van de Digitenne abonnees is bijvoorbeeld overgestapt naar een Alles-in-1-pakket van KPN die beschikbaar zijn via VDSL en glasvezel. KPN zag zich mede door de stijgende kosten per gebruiker genoodzaakt de prijzen van de tv-dienst te verhogen.

Eind 2017 loopt de dvb-t-licentie van KPN af waarmee de televisiezenders worden doorgegeven. De kans is aanwezig dat KPN deze licentie niet gaat verlengen en Digitenne daarna stopt. Het is echter nog onduidelijk wat KPN in de toekomst van plan is met Digitenne.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 mei 2015.