Meer Nederlanders geïnteresseerd in breedband only abonnement

Steeds meer Nederlanders hebben interesse in een breedband only abonnement van een provider of andere telecomaanbieder. Een op de acht Nederlanders (13%) geeft aan interesse te hebben in het afnemen van alleen internet bij een provider. Twee jaar geleden lag dit aantal nog maar op 6 procent, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

 13% Nederlanders overweegt breedband-only abonnement
13% Nederlanders overweegt breedband-only abonnement

Meer Nederlanders hebben interesse in het afnemen van een breedband only abonnement. Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel in oktober 2015. Een op de acht Nederlanders (13%) geeft aan interesse te hebben in een abonnement waarbij wordt gekozen voor alleen internet bij een provider. Alleenstaanden zijn volgens het onderzoek vaker geïnteresseerd in een breedband only abonnement. Twee jaar geleden gaf nog maar 6 procent van de Nederlanders aan interesse te hebben in een dergelijk abonnement. Dit percentage is dus in twee jaar tijd ruim verdubbeld.

De resultaten van het Telecompaper Consumer Panel sluiten aan bij recente onderzoeken van het onderzoeksbureau. Vaker willen Nederlanders het traditioneel tv-abonnement vervangen door een online tv-dienst. Uit eerder onderzoek van Telecompaper bleek bijvoorbeeld dat acht procent van de Nederlanders verwacht de komende twee jaar het huidige tv-abonnement op te zeggen omdat steeds meer programma’s via internet te bekijken zijn. Dit fenomeen wordt ook wel cord-cutting genoemd. Vooral jongeren willen vaker stoppen met een tv-abonnement.

Het onderzoek van Telecompaper van afgelopen maand laat ook zien dat meer Nederlanders overwegen een breedband-only abonnement af te sluiten. Ongeveer 22 procent van de Nederlanders geeft aan ‘enige’ interesse te hebben om alleen een internetabonnement af te nemen, los van tv en vaste telefonie. Bij de 20 tot 29 jarigen ligt de interesse iets hoger dan bij andere leeftijdsgroepen, namelijk 14 procent tegenover 11 procent bij 50-80 jarigen. Er is een groter verschil tussen huishoudtypes. Alleenstaanden lijken namelijk vaker interesse te hebben in het afnemen van alleen internet bij een provider. 18 procent van hen geeft aan veel interesse te hebben in een breedband-only abonnement.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 03 november 2015.