KPN start proef snel internet buitengebied Gelderland

KPN gaat een proef starten waarbij een nieuwe technologie wordt getest. Deze nieuwe technologie zou de bandbreedte van het internet voor bewoners in buitengebieden een flinke boost moeten geven.

KPN gaat een innovatieve technologie testen die de bandbreedte van vast en mobiel internet combineert
KPN gaat een innovatieve technologie testen die de bandbreedte van vast en mobiel internet combineert

De proef wordt beperkt tot de gemeente Nijkerk in de provincie Gelderland. KPN gaat de bandbreedte het vaste netwerk combineren met die van het mobiele 4G-netwerk. Hierdoor zou de gebruikerservaring voor bewoners van het buitengebied in deze regio fors moeten verbeteren. Zo’n 200 KPN-klanten in Nijkerk zullen deelnemen aan deze test.

Innovatieve techniek
In basis zal het vaste netwerk gebruikt blijven. Mocht de maximale capaciteit van de vaste lijn worden bereikt, dan wordt het mobiele netwerk van de provider bijgeschakeld. KPN breidt hiervoor zijn experiabox uit met een extra unit die het mobiele 4G signaal omzet. De test start in april en zal enkele maanden duren.

De proef die KPN uitvoert in het buitengebied van de gemeente Nijkerk past binnen de inspanningen die de provider momenteel verricht om iedere inwoner van Nederland aan te sluiten op snel internet. “Als KPN willen we onze klanten in de meest afgelegen gebieden ook aansluiten op snel internet. Als geen ander in Nederland kan KPN zijn vaste en mobiele netwerken echt samen laten werken om deze klanten een betere gebruikerservaring te geven. Daarom gaan we deze veelbelovende innovatieve technologie nu in de praktijk testen.” Aldus Joost Farwerck COO en lid van de Raad van Bestuur van KPN.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 30 januari 2017.