iTV-app KPN maakt live tv kijken buitenshuis straks mogelijk

Komende weken biedt telecomprovider KPN haar klanten gefaseerd toegang tot de vernieuwde iTV-app. Met een vast internet- en televisieabonnement van KPN is het op dit moment mogelijk om in en rond het huis live tv te kijken via de Interactieve TV-app. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Wi-Fi signaal van het thuisnetwerk. De vernieuwde versie maakt het straks ook mogelijk om in heel Nederland live tv te kijken via mobiel internet.

KPN breidt mogelijkheden iTV-app verder uit
KPN breidt mogelijkheden iTV-app verder uit

Vanaf 29 januari 2015 breidt KPN haar aanbod uit met de mogelijkheid om overal in Nederland live tv te kijken via de Interactieve TV-app. Echter worden niet alle zenders buitenshuis aangeboden. KPN maakte hiervoor een selectie van 25 beschikbare kanalen. Onder meer de zenders van de NPO, SBS en RTL zijn in deze selectie opgenomen. Maar ook CNN, BCC en Discovery zijn straks in heel Nederland live te bekijken via smartphone of tablet. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om thuis opgenomen programma’s terug te kijken. Voorheen konden klanten alleen via het eigen WiFi-netwerk gebruik maken van de iTV-app, straks kan dit dus ook via het mobiel internet abonnement.

KPN is samen met UPC één van de eerste Nederlandse telecomproviders die de mogelijkheid biedt om buitenshuis tv te kijken via een app. Veel andere aanbieders hebben dit product nog niet opgenomen in hun aanbod. Doorgaans mogen providers namelijk alleen televisie aanbieden in het huis van de klant. Om ook buitenshuis live tv beschikbaar te stellen moeten de providers bepaalde rechten afkopen.

De app wordt geleidelijk aan uitgerold. Donderdag 29 januari zullen dus nog niet alle KPN-klanten toegang hebben tot de update van de iTV-app. KPN verwacht dat vanaf zaterdag 7 maart alle klanten gebruikt kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 januari 2015.