Gratis mobiel internet in Rotterdamse bussen

Passagiers kunnen in Rotterdamse bussen straks gratis gebruik maken van mobiel internet. Het OV-bedrijf RET biedt de WiFi-functie al langer aan, maar wil voor het eind van het jaar alle bussen voorzien van gratis internet.

Rotterdamse busmaatschappij wil voor eind van het jaar alle bussen voorzien van gratis mobiel internet
Rotterdamse busmaatschappij wil voor eind van het jaar alle bussen voorzien van gratis mobiel internet

Wie in Rotterdam reist met het openbaar vervoer en daarbij gebruik maakt van de bus, zal straks in iedere bus van RET gratis gebruik kunnen maken van mobiel internet. De Rotterdamse busmaatschappij wil voor het eind van het jaar in alle bussen gratis internet via WiFi beschikbaar maken voor haar passagiers. Sinds november wordt de benodigde apparatuur in de bussen geïnstalleerd. De uitrol van de WiFi-functionaliteit wordt gefaseerd doorgevoerd, zodat straks alle bussen voorzien zijn van gratis mobiel internet.

Naast gratis internet in de bussen heeft RET ook servicezuilen met reisinformatie geplaatst op verschillende knooppunten. Reizigers kunnen via de zuilen contact met medewerkers zoeken tijdens kantooruren en reisinformatie printen. Gratis mobiel internet wordt in het openbaar vervoer steeds verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Al enige tijd zijn verschillende NS-treinen voorzien van gratis WiFi  via T-Mobile. Ook in Amsterdam is GVB (Gemeentelijk vervoersbedrijf) sinds dit jaar aan het experimenteren met gratis mobiel internet in trams.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 december 2012.