Gratis internet voor arme kinderen

Het SMS-Kinderfonds stelt per 1 januari 2008 geld beschikbaar om gratis internet te kunnen aanbieden aan kinderen waarvan de ouders een laag inkomen hebben.

In Dordrecht heeft het college van burgermeester en wethouders een half miljoen beschikbaar gesteld aan het Fonds. Het college vind het heel belangrijk dat kinderen geen leerachterstand oplopen of in een sociaal isolement terecht komen doordat ze thuis niet de beschikking hebben over een goede internetverbinding.

De maximale toelage die ouders kunnen krijgen uit het fonds bedraagt 300 euro. E van de Burgt van de Stichting Leergeld ondersteund het initiatief. Volgens hem digitaliseert het onderwijs meer dan de thuissituatie. In gezinnen waar armoede heerst is er vaak geen geld voor een computer met een goede internetaansluiting, het geld word voornamelijk besteed aan het kopen van voedsel en het betalen van de vaste lasten aldus E. van de Burgt.

Om in aanmerking te komen moet er een aanvraag ingediend worden bij het SMS-Kinderfonds waarna een vrijwilliger een huisbezoek zal afleggen om te kijken of het gezin in aanmerking kan komen voor de vergoeding.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 oktober 2008.