Gedeelde WiFi-hotspots bij UPC

Kabelaar UPC gaat vanaf volgend jaar ook de mogelijkheid aanbieden voor gebruikers om hun modem te delen. De modems van UPC zullen worden voorzien van een hotspot-functie, hiermee kan publiekelijk WiFi worden aangeboden.

Ook UPC-modems gaan internetverbinding delen via WiFi
Ook UPC-modems gaan internetverbinding delen via WiFi

Eerder was op Internet & ADSL al te lezen dat Ziggo testen uitvoert met gedeelde WiFi-hotspots in Groningen. Dezelfde functionaliteit wil UPC vanaf volgend jaar gaan aanbieden. UPC zal ook de modems van klanten geschikt maken om de verbinding als openbare WiFi-hotspots te delen. Robert Dunn, CEO van UPC, maakte dit tijdens een congres in Houten bekend, zo schrijft Emerce.

Klanten kunnen mogelijk vanaf volgend jaar van elkaars modem gebruik maken om online te gaan. Zo wordt het bereik in steden vergroot. Voorlopig is het nog niet geheel duidelijk of UPC de nieuwe hotspot-functie op afstand gaat activeren of dat het alleen in nieuwe modems zit. De functionaliteit zal in ieder geval geen invloed hebben op de internetsnelheid thuis. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een gescheiden netwerk en bandbreedte.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 december 2012.