Breedband voor Zeeuwse buitengebieden

Huishoudens in de Zeeuwse buitengebieden kunnen binnenkort rekenen op een betrouwbare breedband internetverbinding. Kabelaar Delta en Greenet gaat dit realiseren door hun netwerken te combineren.

Delta en Greenet gaan samenwerken voor stabiel breedband internet in de Zeeuwse buitengebieden.
Delta en Greenet gaan samenwerken voor stabiel breedband internet in de Zeeuwse buitengebieden.

Delta en Greenet versterken elkaar door netwerken en faciliteiten efficiënt aan elkaar te koppelen. Zo levert Delta de glasvezelkabel waarop het draadloze netwerk van Greenet kan worden aangesloten. Beide bedrijven werkten vorig jaar ook al succesvol samen aan een pilot voor het aanbieden van breedbanddiensten in een buitengebied van de gemeente Sluis. Deze samenwerking zal dus op korte termijn verder uitgebreid worden naar andere delen in Zeeland.

Bart Heinink (Directeur Greenet): “Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat Delta heeft in de provincie Zeeland voorziet een groot aantal inwoners van internet en telefonie. Met de inzet van de modernste draadloze (TD-LTE) technologie van Greenet kunnen ook de bewoners van landelijke gebieden van deze diensten gebruik maken.” (1)

In eerste instantie zullen de inwoners van de gemeente Sluis profiteren van de samenwerking tussen Delta en Greenet. Op korte termijn zullen ook andere gebieden in Zeeland volgen.

(1) Bron: Emerce, Breedband internet in Zeeuwse buitengebieden

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 oktober 2016.