Belangstelling groot voor sneller internet via Zeeuwse kabel

De belangstelling voor sneller internet via de kabel is groot in Zeeland. Ongeveer de helft van de klanten van kabelbedrijf Delta neemt een pakket af met 150 Mbps of hoger.

De belangstelling voor sneller internet via de kabel onder Zeeuwen is groot.
De belangstelling voor sneller internet via de kabel onder Zeeuwen is groot.

Dat de belangstelling van Zeeuwen voor sneller internet via de kabel groot is blijkt wel uit het feit dat het Premium abonnement van Delta/Zeelandnet het meest gekozen abonnement is. Het internetabonnement met een snelheid van 150 Mbps is voldoende voor de dagelijkse internettoepassingen. Willen klanten meer uit hun internetabonnement halen, dan biedt Delta ook nog een Super pakket aan met een internetsnelheid van 400 Mbps.

Automatische upgrade internersnelheden
Het Zeeuwse kabelbedrijf heeft per 1 maart van dit jaar alle snelheden verhoogd om zo te kunnen blijven voldoen aan de groeiende belangstelling voor snel internet. Daarbij zijn alle abonnees die een pakket hadden met een downloadsnelheid van 200 Mbps automatisch geüpgraded. Ziggo, de grootste kabelaanbieder van Nederland, biedt haar (particuliere) abonnees op dit moment een pakket met 300 Mbps als snelste internetsnelheid aan.

Delta investeerde onlangs in de vernieuwing van bestaande modems en de verbetering van het eigen netwerk. Dit maakt het mogelijk om de hogere internetsnelheden bij de mensen thuis te brengen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 26 september 2016.