Nieuws

Vanaf 2007 verslaat Internet & ADSL de ontwikkelingen op de Nederlandse en Europese internetmarkt, noviteiten op het gebied van digitale diensten en meer.

Ons nieuws wordt dagelijks bijgewerkt door het Internet & ADSL team. Heeft u vragen of suggesties voor ons nieuws, aarzel niet om contact met ons redactionele team op te nemen. In ons archief, welke teruggaat tot 2007, treft u alle ontwikkelingen op de Nederlandse internetmarkt. Bent u opzoek naar nieuws per provider, bekijk dan de specifieke provider pagina's.

Januari 2015
 • Wereldwijde internetsnelheid gemiddeld 4,5 Mbps (28-01-2015)
  Afgelopen maand publiceerde internetbedrijf Akamai het kwartaalrapport State of the Internet. Akamai brengt die rapport sinds 2007 ieder kwartaal uit en verzameld hiervoor wereldwijde gegevens over bijvoorbeeld internetsnelheid. De cijfers in het nieuwste rapport beslaan het derde kwartaal van 2014.

 • iTV-app KPN maakt live tv kijken buitenshuis straks mogelijk (21-01-2015)
  Komende weken biedt telecomprovider KPN haar klanten gefaseerd toegang tot de vernieuwde iTV-app. Met een vast internet- en televisieabonnement van KPN is het op dit moment mogelijk om in en rond het huis live tv te kijken via de Interactieve TV-app. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Wi-Fi signaal van het thuisnetwerk. De vernieuwde versie maakt het straks ook mogelijk om in heel Nederland live tv te kijken via mobiel internet.

 • Vodafone stopt met ISDN en lagere kwaliteit DSL (15-01-2015)
  Telecomprovider Vodafone stelt nieuwe eisen aan de kwaliteit van de internetverbinding die zij leveren via het DSL-netwerk van KPN. Er wordt een ondergrens vastgesteld waaraan de internetsnelheid van deze aansluitingen moet voldoen. Daarnaast liet de provider weten te stoppen met het leveren ISDN-verbindingen.

 • Deel klanten Ziggo gaat hogere internetsnelheid testen (08-01-2015)
  Ziggo heeft een onbekend aantal klanten gevraagd deel te nemen aan een proef met hogere internetsnelheden. Op basis daarvan zal Ziggo een selectie maken binnen het hele dekkingsgebied en starten met de proef. Tevens liet de kabelaar weten vanaf 1 maart de prijzen van verschillende diensten te verhogen.

De nieuwsberichten van voorgaande jaren zijn per jaar gearchiveerd in onderstaande archieven: