Nieuws

Vanaf 2007 verslaat Internet & ADSL de ontwikkelingen op de Nederlandse en Europese internetmarkt, noviteiten op het gebied van digitale diensten en meer.

Ons nieuws wordt dagelijks bijgewerkt door het Internet & ADSL team. Heeft u vragen of suggesties voor ons nieuws, aarzel niet om contact met ons redactionele team op te nemen. In ons archief, welke teruggaat tot 2007, treft u alle ontwikkelingen op de Nederlandse internetmarkt. Bent u opzoek naar nieuws per provider, bekijk dan de specifieke provider pagina's.

Februari 2016
 • KPN sleept meer klanten voor breedbandinternet binnen (03-02-2016)
  KPN heeft tijdens de publicatie van zijn vierde kwartaal- en jaarcijfers aangekondigd meer kosten te willen besparen. Over het laatste kwartaal van 2015 werd namelijk bijna 10% minder omzet geboekt. Ondanks een toename van het aantal breedbandklanten, kon KPN door minder omzet binnen de zakelijke markt en door hogere kosten minder omzet genereren.

Januari 2016
 • Internetproviders bieden klanten met vast internet betere WiFi-dekking (27-01-2016)
  Steeds meer internetproviders bieden klanten met vast internet een betere WiFi-dekking. Klanten krijgen van de provider extra apparatuur, zoals WiFi-repeaters om de dekking te verbeteren. De kans dat betere hardware WiFi-problemen oplost wordt hiermee groter en daarmee ook de kans dat een klant niet overstapt naar een andere provider.

 • Provider Stipte overgenomen door Fiber (20-01-2016)
  Glasvezelprovider Fiber heeft branchegenoot Stipte overgenomen. Het is de bedoeling dat beide merken gewoon blijven bestaan. De komende maanden bekijkt Fiber wat het met de dienstverlening gaat doen. De provider meldde daarnaast dat er geen klanten worden overgezet.

 • Wereldwijde toename aantal abonnees vast breedband (14-01-2016)
  Wereldwijd is het aantal abonnees met een vaste breedbandaansluiting gegroeid, in het derde kwartaal van 2015, met 1,36 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. In totaal zijn er bijna 740 miljoen breedbandaansluitingen. Deze groei komt voornamelijk door een toename in Aziƫ, Afrika en Latijns-Amerika.

 • Kwart Nederlanders wil glasvezel maar beschikbaarheid ontbreekt (07-01-2016)
  Een kwart van de Nederlanders wil overstappen naar internet via glasvezel, maar heeft hiervoor niet de mogelijkheid omdat glasvezelinitiatieven ontbreken. Daarnaast is 36 procent zonder glasvezel, niet van plan zijn huidige DSL- of kabelverbinding voor glasvezel in te ruilen. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

De nieuwsberichten van voorgaande jaren zijn per jaar gearchiveerd in onderstaande archieven: