Nieuws

Vanaf 2007 verslaat Internet & ADSL de ontwikkelingen op de Nederlandse en Europese internetmarkt, noviteiten op het gebied van digitale diensten en meer.

Ons nieuws wordt dagelijks bijgewerkt door het Internet & ADSL team. Heeft u vragen of suggesties voor ons nieuws, aarzel niet om contact met ons redactionele team op te nemen. In ons archief, welke teruggaat tot 2007, treft u alle ontwikkelingen op de Nederlandse internetmarkt. Bent u opzoek naar nieuws per provider, bekijk dan de specifieke provider pagina's.

April 2015
 • Tele2 breidt klantenbestand verder uit (22-04-2015)
  Het Zweedse bedrijf Tele2 heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Het aantal klanten in Nederland is verder toegenomen tot 1,26 miljoen. Vooral de investeringen in de mobiele tak zorgden voor een toename van 21.000 nieuwe klanten voor mobiel. Breedband en vaste telefonie liepen terug in klantaantallen.

 • Consumentenbond meldt opnieuw klachten bij Online.nl (16-04-2015)
  Volgens de Consumentenbond blijft het aantal klachten over de dienstverlening van Online.nl steken op circa 35 klachten. Het aantal klachten lijkt weliswaar stabiel sinds januari, maar de Consumentenbond waarschuwt over te gaan tot actie wanneer de klachtafhandeling van Online.nl weer verslechterd.

 • Fiks aantal klachten na fusie UPC en Ziggo (09-04-2015)
  De fusie tussen UPC en Ziggo is volgens de Consumentenbond niet geheel vlekkeloos verlopen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt namelijk dat ruim een kwart van de klanten problemen ondervond met tv-kijken na het opnieuw instellen van zenders. Ook worden problemen niet altijd naar behoren opgelost.

 • KPN gaat fors investeren in sneller internet (01-04-2015)
  Komende twee jaar gaat KPN fors investeren in sneller internet. Met name het DSL-netwerk moet aan het eind van 2016 hogere snelheden kunnen halen, tot wel 200 Mbit/s. Daarnaast wil de provider ook meer glasvezelnetwerken uitrollen en het mobiele netwerk upgraden naar LTE-advanced (4G+).

Maart 2015
 • XS4ALL zet in op betrouwbaar internet (26-03-2015)
  Provider XS4ALL heeft deze week een nieuwe campagne gelanceerd waarbij de provider een vernieuwde merkpositionering inneemt. De telecomprovider wil de nadruk leggen op betrouwbaar en veilig internet.

 • ACM ziet geen reden verder onderzoek UPC en Ziggo (19-03-2015)
  De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ziet voorlopig geen reden tot nieuw marktonderzoek naar aanleiding van de fusie tussen UPC en Ziggo. Tele2 had daartoe een verzoek ingediend bij de ACM.

 • Ziggo levert modem voor mogelijk 500 Mbps internet abonnement (11-03-2015)
  Provider Ziggo levert vanaf deze week klanten een Technicolor-modem die geschikt is voor internetsnelheden tot 500 Mpbs. Mogelijk zou de kabelaar het overwegen om een downloadsnelheid van 500 Mbps aan te bieden. Intern wordt al langer getest met deze snelheid.

 • UPC lanceert Horizon Extra Mediabox (04-03-2015)
  Vandaag lanceert UPC de Horizon Extra Mediabox voor haar klanten. Met deze box kunnen klanten op ieder gewenst moment verder kijken op bijvoorbeeld de slaapkamer. De extra Horizon-box staat niet op zichzelf, maar maakt verbinding met de Horizon Mediabox om tv-programma’s te streamen.

Februari 2015
 • Vodafone wordt beperkt in glasvezel uitrol door KPN (24-02-2015)
  Voor een goede concurrentie op de glasvezelmarkt zou het volgens Vodafone essentieel zijn dat KPN glasvezel sneller uitrolt. De provider is voor het laatste stuk naar de meterkast namelijk afhankelijk van KPN. Op dit moment zou de aanleg volgens Vodafone stagneren, waardoor er geen eerlijke concurrentie is.

 • Verbruik mobiel internet in jaar meer dan verdubbeld (12-02-2015)
  Het verbruik van mobiel internet is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Ook werd een groei gesignaleerd van het aantal glasvezelaansluitingen en het kopernetwerk (DSL). Dat blijkt uit cijfers van de Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

 • KPN Compleet populair onder klanten (05-02-2015)
  Steeds meer KPN-klanten combineren een mobiel abonnement met vaste diensten. Het afgelopen jaar steeg het aantal klanten met KPN Compleet van 245.000 naar 701.000. Ook zag de provider het aantal mobiele abonnementen in 2014 flink groeien.

Januari 2015
 • Wereldwijde internetsnelheid gemiddeld 4,5 Mbps (28-01-2015)
  Afgelopen maand publiceerde internetbedrijf Akamai het kwartaalrapport State of the Internet. Akamai brengt die rapport sinds 2007 ieder kwartaal uit en verzameld hiervoor wereldwijde gegevens over bijvoorbeeld internetsnelheid. De cijfers in het nieuwste rapport beslaan het derde kwartaal van 2014.

 • iTV-app KPN maakt live tv kijken buitenshuis straks mogelijk (21-01-2015)
  Komende weken biedt telecomprovider KPN haar klanten gefaseerd toegang tot de vernieuwde iTV-app. Met een vast internet- en televisieabonnement van KPN is het op dit moment mogelijk om in en rond het huis live tv te kijken via de Interactieve TV-app. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Wi-Fi signaal van het thuisnetwerk. De vernieuwde versie maakt het straks ook mogelijk om in heel Nederland live tv te kijken via mobiel internet.

 • Vodafone stopt met ISDN en lagere kwaliteit DSL (15-01-2015)
  Telecomprovider Vodafone stelt nieuwe eisen aan de kwaliteit van de internetverbinding die zij leveren via het DSL-netwerk van KPN. Er wordt een ondergrens vastgesteld waaraan de internetsnelheid van deze aansluitingen moet voldoen. Daarnaast liet de provider weten te stoppen met het leveren ISDN-verbindingen.

 • Deel klanten Ziggo gaat hogere internetsnelheid testen (08-01-2015)
  Ziggo heeft een onbekend aantal klanten gevraagd deel te nemen aan een proef met hogere internetsnelheden. Op basis daarvan zal Ziggo een selectie maken binnen het hele dekkingsgebied en starten met de proef. Tevens liet de kabelaar weten vanaf 1 maart de prijzen van verschillende diensten te verhogen.

De nieuwsberichten van voorgaande jaren zijn per jaar gearchiveerd in onderstaande archieven: