Nieuws

Vanaf 2007 verslaat Internet & ADSL de ontwikkelingen op de Nederlandse en Europese internetmarkt, noviteiten op het gebied van digitale diensten en meer.

Ons nieuws wordt dagelijks bijgewerkt door het Internet & ADSL team. Heeft u vragen of suggesties voor ons nieuws, aarzel niet om contact met ons redactionele team op te nemen. In ons archief, welke teruggaat tot 2007, treft u alle ontwikkelingen op de Nederlandse internetmarkt. Bent u opzoek naar nieuws per provider, bekijk dan de specifieke provider pagina's.

Maart 2017 Februari 2017
 • Ziggo kampt tweemaal met storing (27-02-2017)
  Ziggo heeft het afgelopen weekend tot twee keer toe last gehad van een grote storing. Veel klanten van de internetprovider klaagden over een trage verbinding, terwijl anderen helemaal geen internetverbinding hadden. Ook de klantenservice van Ziggo was door de storing moeilijk bereikbaar.

 • Interesse glasvezel neemt toe (22-02-2017)
  DSL-klanten van Tele2 zijn minder geïnteresseerd in glasvezel dan klanten van concurrerende internetproviders. Dat is gebleken uit het Telecompaper Consumer Panel.

 • Klantenservice Online.nl verbetert bereikbaarheid (20-02-2017)
  Internetprovider Online.nl heeft maatregelen genomen om de klantenservice flink te verbeteren. Onder meer het gesprekstarief voor het bellen naar de klantenservice van Online.nl komt te vervallen.

 • T-Mobile lanceert nieuwe pakketten T-Mobile Thuis (15-02-2017)
  T-Mobile heeft het T-Mobile Thuis-aanbod bekend gemaakt. Vooralsnog heeft de provider enkel de naam gewijzigd en blijft het aanbod inclusief prijzen en promoties ongewijzigd.

 • Traditionele aanbieders van vaste diensten krijgen het zwaar met komst 5G-netwerk (13-02-2017)
  Het 5G-netwerk zorgt voor opschudding in de tv-markt. Traditionele aanbieders die enkel vaste diensten aanbieden zullen het in de toekomst zwaarder gaan krijgen.

 • Subsidie voor sneller internet buitengebied Schouwen-Duiveland (08-02-2017)
  Vijfhonderd huishoudens in het buitengebied van Schouwen-Duivenland ontvangen subsidie om zich aan te laten sluiten op snel internet.

 • KPN ziet groei in quad-play abonnees (02-02-2017)
  KPN zag het aantal quad-play klanten in het laatste kwartaal van 2016 stijgen. Dit maakte de provider tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekend.

Januari 2017
 • KPN start proef snel internet buitengebied Gelderland (30-01-2017)
  KPN gaat een proef starten waarbij een nieuwe technologie wordt getest. Deze nieuwe technologie zou de bandbreedte van het internet voor bewoners in buitengebieden een flinke boost moeten geven.

 • Speciale subsidie voor aanleg internet scholen (26-01-2017)
  Voor de aanleg van kabel of glasvezel kunnen scholen vanaf dit jaar bij de Nederlandse overheid subsidie krijgen. Van de kosten die gemaakt moeten worden voor het aanleggen van de verbinding vergoedt de overheid de helft.

 • Ziggo werkt niet mee aan waarschuwen illegale downloaders (18-01-2017)
  Provider Ziggo zegt niet mee te willen werken aan het versturen van waarschuwingen naar personen die illegaal downloaden. Het versturen van dit soort waarschuwingen is een idee van Stichting Brein.

 • Gemeente vindt coaxkabel in Hengelo snel genoeg (11-01-2017)
  Snel internet via een ouderwetse coaxkabel in Henglo is nog prima mogelijk. Dat stelt het college van Burgemeesters en Wethouders. Daarmee reageert de gemeente op de gestagneerde glasvezelplannen van KPN.

 • KPN stopt met aanleg glasvezel Eindhoven (02-01-2017)
  KPN gaat het resterende deel van Eindhoven aansluiten op VDSL in plaats van glasvezel. Dat heeft de provider aan de gemeente laten weten.

De nieuwsberichten van voorgaande jaren zijn per jaar gearchiveerd in onderstaande archieven: