Nieuws

Vanaf 2007 verslaat Internet & ADSL de ontwikkelingen op de Nederlandse en Europese internetmarkt, noviteiten op het gebied van digitale diensten en meer.

Ons nieuws wordt dagelijks bijgewerkt door het Internet & ADSL team. Heeft u vragen of suggesties voor ons nieuws, aarzel niet om contact met ons redactionele team op te nemen. In ons archief, welke teruggaat tot 2007, treft u alle ontwikkelingen op de Nederlandse internetmarkt. Bent u opzoek naar nieuws per provider, bekijk dan de specifieke provider pagina's.

April 2014
 • Ziggo draait verlies ondanks toenemend aantal internetklanten (17-04-2014)
  Kabelaar Ziggo heeft zijn kwartaalcijfers voor dit jaar bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het aantal internetklanten toeneemt, maar het aantal tv-klanten daalde en ook in financieel opzicht deed Ziggo het een stuk minder goed.

 • Kwart provincie Brabant al aangesloten op glasvezel (15-04-2014)
  In de provincie Brabant is al ruim een kwart van de huishoudens aangesloten op glasvezel. Glasvezelexploitant Reggefiber meldt dat in het afgelopen jaar het aantal glasvezelaansluitingen in Noord-Brabant met 22 procent gegroeid is.

 • Wereldwijde breedbandmarkt groeit gestaag (10-04-2014)
  Volgens onderzoek van Point Topic groeide in 2013 de wereldwijde breedbandmarkt met 40 miljoen abonnees naar een totaal van 678,46 miljoen abonnees. Internet via DSL blijft het populairst, maar glasvezel is ook flink aan het groeien. Grootste breedbandmarkt blijft China met 192 miljoen abonnees.

 • Triple play groeit sterk in populariteit (02-04-2014)
  Inmiddels heeft ruim de helft van de Nederlandse huishoudens een triple play abonnement. Ruim 53 procent neemt internet, televisie en telefonie af bij één provider. Triple play wordt door providers als Ziggo, KPN en UPC aangemoedigd en dat doet de populariteit van het abonnement ten goede.

Maart 2014
 • KPN van start met Fon-netwerk (25-03-2014)
  Provider KPN is gestart met een proef waarbij modems van klanten worden gedeeld met andere abonnees. In de Amsterdamse wijk IJburg zijn momenteel 900 klanten aan het testen met de Fon-hotspots. Klanten van KPN zullen later dit jaar zelf de mogelijkheid krijgen van hun modem een Fon-hotspot te maken.

 • Internetsnelheden omhoog bij XS4ALL (18-03-2014)
  Klanten bij XS4ALL profiteren met onmiddellijke ingang van hogere internetsnelheden. De abonnementen Basis en Extra hebben een flinke upgrade gehad. Eerste krijgen alle nieuwe klanten de hogere internetsnelheden, maar op korte termijn volgen ook bestaande klanten.

 • Kabelaar DELTA start proef met snel internet in buitengebied (11-03-2014)
  Het Zeeuwse kabelbedrijf DELTA is inmiddels een proef gestart met draadloos internet in buitengebieden in de omgeving van Terneuzen. Als eerste kabelaar in Nederland wordt geëxperimenteerd met ‘draadloos Docsis’. DELTA is het moederbedrijf van provider ZeelandNet.

 • Mogelijke Facebook overname voor internet via drones (04-03-2014)
  Na de overname van WhatsApp, zou nu het bedrijf Titan Aerospace op de overname lijst staan van Facebook. Het bedrijf ontwikkelt drones en deze kunnen worden ingezet voor internet.

Februari 2014
 • Liberty Global boekt vooruitgang voor overname Ziggo (26-02-2014)
  Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft in persbericht aangekondigd dat men goede voortgang boekt in de voorbereiding op een definitief bod op kabelaar Ziggo. De kans dat de overname doorgaat is groot.

 • Populariteit voor glasvezel in Europa neemt verder toe (20-02-2014)
  Het aantal glasvezelaansluitingen in Europa is ook in 2013 verder toegenomen. De groei van 29 procent in het afgelopen jaar toont aan dat glasvezel een populair product is in de Europese landen. In Nederland nam het aantal glasvezel abonnees toe met 43 procent, zo blijkt uit onderzoek van Idate.

 • Driekwart Nederlanders ziet voordeel in quad play (12-02-2014)
  Bijna driekwart van de Nederlanders heeft interesse in een quad play abonnement als dat voordeliger is dan hetgeen wat zij nu betalen voor vaste en mobiele diensten. Er zijn nog maar enkele providers die quad play (internet, tv, vaste- en mobiele telefonie) aanbieden. Het feit dat men geen keuzevrijheid heeft voor mobiele provider wordt door veel Nederlanders als grootste nadeel gezien.

 • Tele2 verlaagd tarieven voor internet, bellen en digitale tv (06-02-2014)
  De tarieven voor internet, bellen en digitale tv heeft Tele2 verlaagd. Dat betekend dat het volledige aanbod over de vaste lijn in prijs is gedaald. In een aantal gevallen worden geen eenmalige aansluitkosten meer gerekend.

Januari 2014
 • Uitrol glasvezelnetwerk Reggefiber loopt gestaag (23-01-2014)
  Reggefiber kampt steeds vaker met terughoudende consumenten op het gebied van glasvezel. De glasvezelexploitant legt in gemeenten alleen glasvezel aan wanneer dertig procent van de inwoners de glasvezeldiensten willen afnemen. Steeds vaker wordt in gemeenten de minimale afnamegraad niet gehaald.

 • KPN start landelijk WiFi-netwerk in april (16-01-2014)
  Provider KPN begint in april met de uitrol van zijn landelijke WiFi-netwerk via de routers van klanten. Aanvankelijk gaat het om een test daarna wordt aan de hand van de resultaten bepaald hoe snel de uitrol zal verlopen. KPN gaat hiervoor samenwerken met het Spaanse Fon.

 • Klanten ZeelandNet kampen met internetstoring (15-01-2014)
  De internetstoring bij ZeelandNet waar klanten sinds zes uur vanochtend last van hebben is nog altijd niet verholpen. Dat meldt de internetprovider via het eigen Twitteraccount. De algemene storing zorgt ervoor dat veel abonnees geen verbinding met internet kunnen maken.

 • Beste providers: ZeelandNet en XS4ALL (07-01-2014)
  Volgens de Consumentenbond scoorden in de maand december de internetproviders ZeelandNet en XS4ALL het hoogst op het gebied van klanttevredenheid. De Providermonitor heeft de klanttevredenheid gemeten van de voorafgaande zes maanden. ZeelandNet kwam daarbij als beste naar voren als tv-aanbieder en XS4ALL bij de aanbieders van triple play-diensten.

De nieuwsberichten van voorgaande jaren zijn per jaar gearchiveerd in onderstaande archieven: